Avon - Καλλυντικά, Ομορφιά, Περιποίηση Επιδερμίδας, Αρώματα, Ευκαιρία Κέρδους
Ελλάδα
  |     |  
Documento sin título

Δέσμευση στην Επιστήμη…
Σεβασμός στην Προστασία των Ζώων

Ο σεβασμός στην προστασία των ζώων αποτελεί κομβικό σημείο στη φιλοσοφία της Avon σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων. Μάλιστα, η Avon ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία καλλυντικών παγκοσμίως που σταμάτησε τις δοκιμές σε ζώα πριν από 25 περίπου χρόνια και δεν πραγματοποιεί πια δοκιμές σε ζώα. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί μεθόδους για την ασφάλεια των προϊόντων που δε βασίζονται σε δοκιμές ζώων.

Δυστυχώς, σε μερικές χώρες απαιτούνται επιπρόσθετες δοκιμές ασφάλειας, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα. Η Avon, σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, προσπαθεί να πείθει τις κυβερνήσεις να αποδέχονται τα αποτελέσματα που προέρχονται από εναλλακτικές μεθόδους ελέγχου των προϊόντων, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα. Αλλά, αν δεν μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία, πρέπει να τηρούμε το νόμο που αφορά στις δοκιμές των προϊόντων. Οι δοκιμές σε ζώα είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται από όλες τις εταιρίες καλλυντικών παγκοσμίως.

Η ασφάλεια των καταναλωτών είναι πρωταρχικός στόχος της Avon. Έχουμε δεσμευθεί να παρέχουμε μόνο ασφαλή προϊόντα, χρησιμοποιώντας μόνο ασφαλή συστατικά και ακολουθώντας όλους τους κανονισμούς που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα που πωλούνται προϊόντα Avon. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, είναι ιδιαίτερα σημαντική και η προστασία των ζώων.

Τον Ιούνιο του 1989 η Avon ανακοίνωσε τη μόνιμη διακοπή δοκιμών των προϊόντων της στα ζώα, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών που πραγματοποιούνται εκτός των εργαστηρίων της. H Avon ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία καλλυντικών παγκοσμίως που αποφάσισε να σταματήσει τις δοκιμές σε ζώα. Η Avon, για περισσότερα από 25 χρόνια, επιβεβαιώνει την ασφάλεια των προϊόντων της χωρίς να κάνει δοκιμές σε ζώα.

Η Avon δε διεξάγει, ούτε ζητάει δοκιμές σε ζώα, για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια των προϊόντων της ή των συστατικών τους. Η προσέγγιση της Avon στις αξιολογήσεις ασφαλείας είναι η χρήση στοιχείων από την υπολογιστική διαμόρφωση, τις τεχνητές  in vitro  δοκιμές (σε κυτταρικό περιβάλλον), τις κλινικές δοκιμές (σε εθελοντές), καθώς και τη χρήση υπαρχόντων στοιχείων από δοκιμές σε ζώα. Σε κάποιες χώρες, επιπρόσθετες δοκιμές ασφάλειας μπορεί να απαιτούνται από το νόμο για κάποια προϊόντα και αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Avon έχει προσπαθήσει να πείσει τις σχετικές Αρχές να δεχτούν δεδομένα χωρίς δοκιμές σε ζώα.

Η Avon, από τη δεκαετία του ’80, ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη, εφαρμογή και αποδοχή εναλλακτικών μεθόδων ελέγχου για τις δοκιμές των προϊόντων σε συνεργασία με άλλες εταιρίες καλλυντικών καθώς και άλλες Οργανώσεις. Επιστήμονες της Avon συμμετέχουν στην επιστημονική ομάδα συμβούλων του Ινστιτούτου In Vitro Sciences, Inc., έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με αντικείμενο την έρευνα και τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και απώτερο στόχο να προάγει τις μεθόδους ελέγχου in vitro (δηλαδή όχι σε ζώα) παγκοσμίως. Επίσης, η Avon είναι ιδρυτικός χορηγός του American Society for Cellular Computational Toxicology (εφαρμογές της επιστήμης των Υπολογιστών στη Μοριακή Βιολογία & Τοξικολογία) ενώ παράλληλα, συνεχίζει να υποστηρίζει τις έρευνες για εναλλακτικές μεθόδους, έρευνες που διενεργούνται από το FRAME (Fund for the Replacement of Animals in Medical Experiments) στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το Κέντρο Εναλλακτικών Μεθόδων για τις δοκιμές σε ζώα John Hopkins στην Αμερική, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Συνεργασία για εναλλακτικές προσεγγίσεις στις δοκιμές σε ζώα.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι η Κίνα πρόσφατα κατήργησε τις απαιτήσεις για δοκιμές σε ζώα σε ορισμένα προϊόντα. Ωστόσο, η Κίνα ακόμα διατηρεί τις δοκιμές σε προϊόντα “ειδικής χρήσης” (όπως τα αντηλιακά, αποσμητικά, προϊόντα αδυνατίσματος,  προϊόντα αποτρίχωσης, βαφές μαλλιών κλπ.).

Οι προσπάθειες της Avon αναγνωρίστηκαν από το 1993 στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις εναλλακτικές χρήσης των ζώων στις Φυσικές Επιστήμες: Εκπαίδευση, Έρευνα & Δοκιμές (World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences). Επίσης, το 1993 στην Avon απονεμήθηκε Βραβείο Αναγνώρισης από το John Hopkins Κέντρο Εναλλακτικών για τις Δοκιμές σε Ζώα για την αφοσίωσή της στις αρχές των 3R: Refinement - Reduction - Replacement και τη χρήση εναλλακτικών δοκιμών για τις ασφαλείς αξιολογήσεις των προιόντων.

Αντανακλώντας την ίδια δέσμευση με την οποία η Avon  χειρίζεται το θέμα της προστασίας των ζώων, το Ίδρυμα για τις Γυναίκες της Avon δε χρηματοδοτεί έρευνες που περιλαμβάνουν ζώα. Οι οδηγίες του Ιδρύματος της Avon εφαρμόζονται μόνο σε μελέτες που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα της Avon και δεν επηρεάζουν άλλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ίδια ιδρύματα. Το 2014, η παγκόσμια φιλανθρωπική δράση της Avon, που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα της Avon, δώρισε πάνω από $1 δις. σε περισσότερες από 50 χώρες για σκοπούς που είναι πολύ σημαντικοί στις γυναίκες, εστιάζοντας στη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού μέσω της Εκστρατείας της Avon ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, και στις προσπάθειες να μειώσει την ενδοοικογενειακή βία μέσω του προγράμματος Speak Out Against Domestic Violence.

Διαβάστε περισσότερα στις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, η οποία αφορά στην ασφάλεια των προϊόντων της Avon, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το avongreece@avon.com.