Cookies: Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική τους. Το κατάλαβα
Κλείσιμο
Έχετε αλλάξει Καμπάνια αλλά το Καλάθι σας δεν έχει μεταβληθεί.
Έχετε αλλάξει Καμπάνια και το Καλάθι σας έχει ενημερωθεί ανάλογα.

ΝΑΙ στο Μαύρισμα, ΟΧΙ στη γήρανση

Ανακάλυψε τα βασικά γύρω από τη φωτογήρανση και προστάτεψε την επιδερμίδα σου από τον ήλιο αλλά και τα σημάδια του χρόνου.

 

Αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς το καλοκαίρι έχουμε στόχο το ιδανικό μαύρισμα! Τι γίνεται όμως όταν δεν τηρούνται οι σωστές αναλογίες; Όταν στο βωμό ενός εξωτικού χρώματος θυσιάζουμε τη φρεσκάδα και τη νεανική όψη της επιδερμίδας μας; Συμβαίνει ακριβώς αυτό, μια μικρή (ή μεγάλη) θυσία… Η διαδικασία που είναι γνωστή ως φωτογήρανση (η μακροχρόνια δράση του ήλιου πάνω στο δέρμα μας) είναι ο κυριότερος λόγος που χάνουμε τη φρεσκάδα μας με πιο γρήγορο ρυθμό. Αφού εντοπίσαμε λοιπόν τον κύριο ένοχο, και δεν είναι άλλος από το φως του ήλιου και το υπεριώδες φως (UV), ας τον αντιμετωπίσουμε! 

«Υπεύθυνη για το 90%* των ορατών αλλαγών στο δέρμα, η φωτογήρανση είναι άμεσο αποτέλεσμα της σωρευτικής ηλιακής έκθεσης καθόλη τη διάρκεια της ζωή μας», σύμφωνα με το Blog του Skin Care Foundation's. Για να γίνει πιο σαφές, οι δερματολόγοι δηλώνουν ότι η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας προκαλείται κυρίως από την έκθεση στο ηλιακό φως. Η αλήθεια είναι ότι το φως είναι γύρω μας ανά πάσα στιγμή, προκαλώντας φθορά όλο το χρόνο. Η χρονολογική γήρανση του δέρματος δεν μπορεί να βοηθηθεί (είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί ο χρόνος), αλλά η φωτογήρανση, που είναι ικανή να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, μπορεί! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αυξήσουμε την ενημέρωση, ειδικά το καλοκαίρι.

Μην αγχώνεσαι όμως! Τα καλά νέα είναι πως μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποφυγή αυτής της κατάστασης, χρησιμοποιώντας αντηλιακά και δίνοντας στην επιδερμίδα τη σωστή φροντίδα και προστασία, ειδικά κατά τις ηλιόλουστες μέρες. Με βάση αυτό, είναι σημαντικό να εξηγήσουμε τα βασικά στοιχεία σχετικά με τη φωτογήρανση για να κρατήσεις τη νεανική όψη στο δέρμα σου για όσο περισσότερο μπορείς!

 

Σύνθεση δέρματος

Ας πάμε στα βασικά. Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Το χόριο αποτελείται από ίνες κολλαγόνου, ελαστίνης και άλλες ίνες που υποστηρίζουν τη δομή του δέρματος. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για να δώσουν στο δέρμα την ομαλή και νεανική εμφάνισή του, και δυστυχώς είναι αυτά που μπορεί να «ενοχληθούν» περισσότερο από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Διαφοροποίηση των ηλιακών ακτίνων: UVA και UVB

Το Skin Care Foundation εξηγεί πολύ καθαρά την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα μας: "Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους κυμάτων, UVA και UVB. Όταν οι υπεριώδεις ακτίνες φτάσουν στο δέρμα, βλάπτουν το DNA του και επηρεάζουν τα κύτταρα στην επιδερμίδα που παράγουν μελανίνη (η μελανίνη είναι μία χρωστική που έχει την ιδιότητα να απορροφά το φως). Αυτή είναι η διαδικασία που προκαλεί μαύρισμα και ταυτόχρονα η προσπάθεια του οργανισμού να εμποδίσει την ακτινοβολία στο να διεισδύσει στο δέρμα μας".

"Οι ακτίνες UVB είναι μικρότερες από τις ακτίνες UVA και είναι ο κύριος ένοχος πίσω από το ηλιακό έγκαυμα. Οι ακτίνες UVA, με το μεγαλύτερο μήκος κύματός τους, ευθύνονται για μεγάλο μέρος των ζημιών που συνδέουμε με τη φωτογήρανση. Οι ακτίνες UVA διεισδύουν στη μεσαία στιβάδα, το χόριο, όπου βλάπτουν τις ίνες κολλαγόνου. Αυτή η βλάβη προκαλεί αυξημένη παραγωγή μη φυσιολογικής ελαστίνης. Οι ασυνήθιστες ποσότητες ελαστίνης έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενζύμων που ονομάζονται μεταλλοπρωτεϊνάσες. Αυτά τα ένζυμα, τα οποία αποκαθιστούν το κατεστραμμένο κολλαγόνο, συχνά δυσλειτουργούν και υποβαθμίζουν το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το κακή διαδικασία αναδόμησης της επιδερμίδας. Καθώς αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται με την καθημερινή έκθεση σε UVA, σχηματίζονται ρυτίδες, και το εξαντλημένο κολλαγόνο έχει σαν αποτέλεσμα το λεγόμενο σπάσιμο της επιδερμίδας και τη μείωση της ελαστικότητας» δηλώνει το Skin Care Foundation.

 

Σημάδια φωτογήρανσης

Ορατά σημάδια φθοράς από φωτογήρανση είναι η εμφάνιση φακίδων (εκείνες που θεωρούνται χαριτωμένες όταν ήμασταν παιδιά), κηλίδες, ερυθρότητα και αλλαγές της υφής με τη μορφή βαθιών γραμμών, όψη που μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο, θαμπό δέρμα.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποφυγή σημαδιών φωτογήρανσης

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε στην αποφυγή των σημαδιών φωτογήρανσης είναι φοράμε καθημερινά αντηλιακό. Αν το προϊόν έχει υψηλό δείκτη προστασίας και πολλαπλά οφέλη, όπως το Anew Solar Advance Ultra Matte SPF50 με χρώμα και το Ultra Matte SPF50, ακόμα καλύτερα! Είναι σχεδιασμένα με την Τεχνολογία Repair Shield, που όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη εγκαυμάτων από τον ήλιο και τη γήρανση της επιδερμίδας από τις ακτίνες UVA/ UVB, αλλά συμβάλλει και στην αναδόμηση των κατεστραμμένων κυττάρων της από τον ήλιο και φυσικά στην ενυδάτωση. Όλα όσα ζητάς σε ένα μόνο αντηλιακό!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα ματ αντηλιακό προϊόν με χρώμα για λαμπερή, ομοιόμορφη όψη ή ένα ultra ματ αντηλιακό με ανάλαφρη, μη λιπαρή αίσθηση. Έτοιμη να απολαύσεις τις ηλιόλουστες ημέρες που... πού θα πάει, έρχονται!

{{LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].Name}}
{{::LoadedProducts[productId].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[productId].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[10791].Name}}
{{::LoadedProducts[10791].Name}}
{{::LoadedProducts[10791].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[10791].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

{{LoadedProducts[10790].Name}}
{{::LoadedProducts[10790].Name}}
{{::LoadedProducts[10790].MarketingLabel1}}
NEW

{{::(LoadedProducts[10790].SalePrice | currency)}}

No Longer Available

Available Soon

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Άλλα άρθρα

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]