Cookies: Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική τους. Το κατάλαβα
Κλείσιμο
Έχετε αλλάξει Καμπάνια αλλά το Καλάθι σας δεν έχει μεταβληθεί.
Έχετε αλλάξει Καμπάνια και το Καλάθι σας έχει ενημερωθεί ανάλογα.

Για έναν κοινό σκοπό… Έναν καλύτερο κόσμο για κάθε γυναίκα!

Έτοιμοι και πιο δυνατοί από ποτέ για έναν όμορφο κόσμο, όπου οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι πραγματικά ίσες ανεξάρτητα από το φύλο. Συμφωνείς;

 

 

Τα όνειρα μπορεί να είναι στο μυαλό μας, η πραγματοποίησή τους όμως είναι στα χέρια μας! Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας μας ενώσει όλους ένα κοινό πάθος. Είναι η στιγμή για προσωπική ενδυνάμωση και η αρχή της δημουργίας ενός κόσμου, όπου οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι πραγματικά ίσες ανεξάρτητα από το φύλο... Αναμφισβήτητα οι ζωές των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια των χρόνων, όμως κάποιες «προκλήσεις» εξακολουθούν να παραμένουν.

Είναι γεγονός: υπάρχουν ακόμα πολλοί φραγμοί που πρέπει να ξεπεραστούν, ειδικά εκείνοι που αφορούν την οικονομική ανεξαρτησία, την ελευθερία έκφρασης και την αίσθηση ασφάλειας. Η ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι μαζί είναι τώρα! Αρχικά, ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα γεγονότα* για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση:

 

  • Μόνο ο μισός γυναικείος πληθυσμός αισθάνεται ότι ζει σε μία κοινωνία που ενθαρρύνει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
  • Η ώθηση του οικονομικού δυναμικού των γυναικών θα μπορούσε να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 12- 28 τρισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως
  • Σχεδόν το 80% των γυναικών πιστεύει ότι υφίσταται μεγάλη πίεση από τις εταιρίες ομορφιάς για να αναζητά την τελειότητα
  • Το ένα πέμπτο των γυναικών δεν αισθάνεται ασφάλεια, ενώ το ένα τρίτο πρόκειται να βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής του.

 

Είναι περισσότερο από προφανές ότι τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά! Όλη αυτή η κατάσταση τράβηξε την προσοχή ορισμένων εταιρειών ομορφιάς και τις ώθησε να αναλάβουν δράση για την αναστροφή αυτών των αριθμών, με μακροπρόθεσμα σχέδια και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής των γυναικών. Ας μην ξεχνάμε ότι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις γυναίκες προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση βελτίωσης της ζωής ολόκληρων οικογενειών, κοινοτήτων, χωρών!

 

Στην περίπτωση της Avon, η οποία έχει δεσμευτεί εδώ και 130 χρόνια (πολύ πριν ακόμα και από την απόκτηση του δικαιώματος ψήφου) να ενισχύει την ενδυνάμωση των γυναικών, έχει ξεκινήσει ένα εκπληκτικό παγκόσμιο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται stand4her και έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής των γυναικών μέσα στα επόμενα 10+ χρόνια.

 

Ο σπουδαιότερος στόχος είναι να «σταθεί δίπλα και μαζί» σε κάθε γυναίκα, παντού στον κόσμο, (φτάνοντας τα 100 εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο) και να τις βοηθήσει να οικοδομήσουν τη δική τους επιτυχία με το δικό τους τρόπο και τους δικούς τους όρους.

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του stand4her περιλαμβάνουν:

 

  • Το πρόγραμμα Avon Fair for Her, που έχει σκοπό να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε 250.000 γυναίκες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας της Avon. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται για να εξασφαλίσουν ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε εργοστάσια προμηθευτών της Avon και σε τομείς διακίνησης των προϊόντων της Avon έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες να αναπτύξουν την καριέρα τους.

 

  • Το πρόγραμμα Υποτροφιών του Avon Foundation for Women που απευθύνεται σε Μέλη και τις οικογένειές τους, με στόχο την παροχή οικονομικής στήριξης για να καλύψουν εκπαιδευτικά κόστη, όπως δίδακτρα, ώστε τα μαθητευόμενα μέλη να διεκδικήσουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Επιπλέον, το Avon Foundation for Women θα δωρίσει $ 100.000 για να χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για κορίτσια και γυναίκες.

 

  • Η Avon σκοπεύει να ενθαρρύνει την ελευθερία της έκφρασης, καταργώντας τα στερεότυπα μέσω μιας νέας στρατηγικής που ενισχύει τη δημοκρατία της ομορφιάς, κάτι που αντιπροσωπεύει γυναίκες όλων των εθνοτήτων, των σεξουαλικών προτιμήσεων και των ηλικιών, παρέχοντας ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, φέροντας πιο κοντά την αίσθηση της πασαρέλας στην καθημερινότητα.

 

  • Tην υπόσχεση της Avon σχετικά με την εκστρατεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που στηρίζεται από το Avon Foundation και στοχεύει να ενημερώνει 100 εκατομμύρια γυναίκες ετησίως για να διασφαλίσει ότι κάθε γυναίκα γνωρίζει τους κινδύνους και τα σημάδια του καρκίνου του μαστού καθώς και το πώς και πότε πρέπει να αναλάβει δράση.

 

  • Την υπόσχεση της Avon να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, που στοχεύει στην εκπαίδευση 100 εκατομμυρίων γυναικών ετησίως σχετικά με τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούν να ζητούν βοήθεια, ενθαρρύνοντας τη συζήτηση γύρω από το θέμα και βελτιώνοντας τη στήριξη μέσω συνεργασιών με φιλανθρωπικούς οργανισμούς, μέσω εκδηλώσεων και μεταβολλών σε παγκόσμιες πολιτικές.

 

  • Τη παγκόσμια Στρατηγική για τις Εργαζόμενες Γυναίκες στην Avon , που αφορά στις ανάγκες και τις προσδοκίες των γυναικών εργαζομένων, καθώς και στην παροχή ίσων ευκαιριών και συνθηκών εργασίας που βοηθούν στην ανάπτυξή τους.

 

Η κάθε μέρα είναι μία νέα πραγματικότητα. Σε όλο τον κόσμο, καθημερινά, οι γυναίκες επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των γύρω τους. Είτε αυξάνοντας τις δυνατότητες κερδοφορίας στις κοινωνίες που ζουν, είτε ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και το σεβασμό όλων, είτε θωρακίζοντας τη συνείδηση για την προστασία από ασθένειες και την κατάργηση της βίας. Υπάρχουν παντού αξιόλογες γυναίκες! Με εκείνες και μέσω εκείνων έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τεράστιες αλλαγές. Ας το κάνουμε!

 

*Παγκόσμια Έρευνα AVON από το Οικονομικό της Οξφόρδης, 2018.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Άλλα άρθρα

{{::article.Title}}
{{::article.Title}}

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]