Cookies: Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική τους. Το κατάλαβα
Κλείσιμο
Έχετε αλλάξει Καμπάνια αλλά το Καλάθι σας δεν έχει μεταβληθεί.
Έχετε αλλάξει Καμπάνια και το Καλάθι σας έχει ενημερωθεί ανάλογα.
Ενδοοικογενειακή Βία
Στην Ελλάδα η Εκστρατεία Ενάντια στη Βία Μέσα στην Οικογένεια ξεκίνησε τη δράση της το 2009. Η υποστήριξη και η αναγνωρισιμότητα του προβλήματος, η εκπαίδευση, η πρόληψη και η βοήθεια των θυμάτων είναι οι στόχοι για να σπάσει ο κύκλος της Βίας στις επόμενες γενιές.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προγράμματα επιμόρφωσης, πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα κατά της οικογενειακής Βίας, εστιάζοντας στη βοήθεια προς τα παιδιά που επηρεάζονται, έτσι ώστε να σταματήσει ο κύκλος της Βίας.

Εάν χρειάζεσαι βοήθεια και υποστήριξη, κάλεσε τους φορείς:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ
210 9700814

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
15900
#IsolatedNotAlone
H Avon ενώνεται με τις εταιρίες του Ομίλου Natura &Co για να υποστηρίξει τα άτομα που υφίστανται τις συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τώρα, στην καρδιά της πανδημίας του κορωνοϊού, οι γυναίκες και τα παιδιά που ήδη διατρέχουν κίνδυνο λόγω της ενδοοικογενειακής βίας, γίνονται όλο και πιο ευάλωτα. Μία ακούσια συνέπεια των μέτρων απομόνωσης, που αφήνει τα θύματα παγιδευμένα στο σπίτι με αυτούς που τα κακοποιούν.

Η εκστρατεία μας, #IsolatedNotAlone ενημερώνει για το ζήτημα, καθοδηγεί δίνοντας βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται και καλεί τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επεκτείνουν τη χρηματοδότηση και τους πόρους για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών βίας.

Δείξε την υποστήριξή σου

Μοιράσου το κάλεσμά μας για δράση στα δικά σου μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, προσθέτοντας το hashtag #IsolatedNotAlone στην ανάρτησή σου!#IsolatedNotAlone

Μαζί για να αντιμετωπίσουμε την Ενδοοικογενειακή βία

Για τις κυβερνήσεις, τους κυβερνήτες, τους δημάρχους και τους νομοθέτες μας

Όπως ο COVID-19, έτσι και η ενδοοικογενειακή βία δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα ή δημογραφικές διαφορές.

Είναι μια σιωπηλή επιδημία που εκτιμάται ότι επηρεάζει τη ζωή του 35% των γυναικών σε όλο τον κόσμο και συχνά κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Τώρα, στην καρδιά της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά είναι όλο και πιο ευάλωτα στην κακοποίηση μέσα στην ίδια την οικογένειά τους. Μια ακούσια συνέπεια των μέτρων απομόνωσης που αφήνει τα θύματα παγιδευμένα στο σπίτι με αυτούς που τα κακοποιούν.

Οι μη κερδοσκοπικές γυναικείες οργανώσεις και οργανισμοί που είναι στην πρώτη γραμμή διαπιστώνουν ήδη σημαντική αύξηση στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για υπηρεσίες υποστήριξης.

Υποστηρίζοντας το κάλεσμα της Διεύθυνσης Γυναικών του ΟΗΕ (UN Women) να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία αυτή τη στιγμή, ο Όμιλος Natura &Co & οι εταιρίες του ομίλου Avon, Natura, The Body Shop και Aesop ενώνονται με τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής στα άτομα αυτά. Σας ζητούμε με σεβασμό να διασφαλίσετε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο — ιδιαίτερα εκείνοι που ανήκουν σε μειονεκτικές κοινωνικά ομάδες - στις χώρες, τις πόλεις και τις κοινότητές σας να έχουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται.

Στο πνεύμα της συνεργασίας και της συνέργειας, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό:

  1. Να παρέχετε την απαιτούμενη χρηματοδότηση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες που υποστηρίζουν γυναίκες και παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο λόγω της ενδοοικογενειακής βίας - συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων, των γραμμών βοήθειας, των ξενώνων και άλλων υπηρεσιών - και να εξασφαλίσετε ότι οι πόροι θα καλύπτουν ανάγκες όπου είναι απαραίτητο, για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών βίας.
  2. Να δίνετε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας με εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για να διασφαλίσετε ότι το πρόβλημα δεν αποσιωπείται.
  3. Να δηλώσετε τις δομές φιλοξενίας και παροχής βασικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και να άρετε τους περιορισμούς για τα άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, καθώς η απομόνωση μπορεί να είναι η πιο απειλητική επιλογή για τη ζωή τους.

Στη Natura & Co, πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να είναι δύναμη καλού. Οι τέσσερις εταιρίες του Ομίλου μαζί αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο γυναικείο δίκτυο στον κόσμο, συνδέοντας περισσότερα από έξι εκατομμύρια ανεξάρτητα Μέλη και συμβούλους, και 40.000 εργαζόμενους με 200 εκατομμύρια καταναλωτές σε 110 χώρες. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, και αυτό μας κινητοποιεί να υποστηρίξουμε τα άτομα που υφίστανται τις συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας με την εκστρατεία #IsolatedNotAlone:

  1. Το Ίδρυμα της Avon για τις Γυναίκες (Avon Foundation) έχει δεσμεύσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη φορέων που επικεντρώνονται στη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο.
  2. Οι Avon, Natura, The Body Shop και Aesop θα δωρίσουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε δομές φιλοξενίας στις τοπικές αγορές.
  3. Κάθε μία από τις Εταιρίες του Ομίλου θα δίνει ενημέρωση μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία, τους φίλους τους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα θα ενημερώσει για τους φορείς που μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια και θα τους δώσει συμβουλές για να  είναι ασφαλείς.

Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, είμαστε τόσο ευγνώμονες για τις προσπάθειες των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας για την προστασία όλων μας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το ζήτημα είναι να μην επιτρέψουμε στις γυναίκες και τα παιδιά που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία να γίνουν τα κρυμμένα και ξεχασμένα θύματα αυτής της φοβερής κατάστασης.

Με αλληλεγγύη,

Natura &Co

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]