Cookies: Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies. Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική τους. Το κατάλαβα
Κλείσιμο
Έχετε αλλάξει Καμπάνια αλλά το Καλάθι σας δεν έχει μεταβληθεί.
Έχετε αλλάξει Καμπάνια και το Καλάθι σας έχει ενημερωθεί ανάλογα.
Δέσμευση στην Επιστήμη... Σεβασμός στην Προστασία των Ζώων!
H Avon δεν κάνει δοκιμές προϊόντων ή συστατικών σε ζώα, πουθενά στον κόσμο. Εργαστήκαμε πάνω από 3 δεκαετίες για την αποδοχή μεθόδων που δεν περιλαμβάνουν δοκιμές προϊόντων σε ζώα. Το 2019, η Avon έγινε η πρώτη εταιρία* ομορφιάς στον κόσμο που σταμάτησε τις δοκιμές προϊόντων ή συστατικών σε ζώα σε ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων** της, ενώ έχει εμπορική δραστηριότητα στην Κίνα.

 

Παγκόσμια αντίσταση κατά των δοκιμών σε ζώα
"Ο στόχος μας είναι να παρέχουμε προϊόντα για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών, χωρίς να διακυβεύουμε τη δέσμευσή μας στην προστασία των ζώων, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την τήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων. Επενδύοντας στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε την καινοτομία στην Κίνα - και σε κάποιες περιπτώσεις, αλλάζοντας τα κανάλια διανομής- είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αυτή την εξαιρετικά σημαντική αλλαγή. Σε παγκόσμιο επίπεδο, κανένα από τα προϊόντα της Avon δεν θα δοκιμάζεται πλέον σε ζώα!"
Jonathan Myers, Avon’s Chief Operating Officer
PETA
"Η PETA γιορτάζει τη μακροχρόνια δέσμευση της Avon για τον τερματισμό όλων των δοκιμών σε ζώα παντού στον κόσμο, και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και οι πελάτες κάνουν το ίδιο. Η υποστήριξη της Avon στις μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, τη χρήση και την αποδοχή εναλλακτικών λύσεων που δεν περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα."
Kathy Guillermo, Senior Vice President, PETA
Humane Society International (HSI)
Η Avon υποστηρίζει την Καμπάνια #BeCrueltyFree της HSI, με στόχο να πάψουν να θεωρούνται νόμιμα τα πειράματα στα ζώα, σε βασικές αγορές παγκοσμίως.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Avon υποστηρίζει την Καμπάνια μας #BeCrueltyFree, ενώ εργαζόμαστε ταυτόχρονα με νομοθέτες παγκοσμίως, ώστε να δημιουργηθεί μια ουστιαστική αλλαγή πολιτικής που θα αντικατοπτρίζει το κοινό μας όραμα για ομορφιά χωρίς δοκιμές σε ζώα."
Troy Seidle, HSI Vice President for Research & Toxicology
Ταμείο για την Αντικατάσταση των Ζώων σε Ιατρικά Πειράματα (FRAME)
Στην Ευρώπη, η Avon συνεργάζεται με την FRAME εδώ και 30 χρόνια. "Η FRAME επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων, έγκυρων και δεοντολογικών επιστημονικών μεθόδων που θα αντικαταστήσουν τις ανάγκες χρήσης πειραματόζωων σε ιατρικές & επιστημονικές έρευνες, την εκπαίδευση και τις δοκιμές. Η απόφαση της Avon να σταματήσει τις δοκιμές στην Κίνα στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στην παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς, πως οι δοκιμές προϊόντων σε ζώα είναι απαράδεκτες και μη απαραίτητες και πως πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε για την αποδοχή εναλλακτικών τεχνικών που είναι επιστημονικά έγκυρες και έχουν σημασία για τον άνθρωπο."
Amy Beale, Scientific Liaison Officer at FRAME
Ινστιτούτο Επιστημών In Vitro (IIVS)
Η Avon είναι ιδρυτικό στέλεχος του Συμβουλίου Βιομηχανίας για την Προώθηση Νομοθετικής Ρύθμισης για τις Εναλλατικές μεθόδους (ICARAA) του IIVS, ενός φορέα που προωθεί συγκεκριμένες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την επιτάχυνση της υιοθεσίας μεθόδων χωρίς δοκιμές σε ζώα, από κρατικούς φορείς όπως η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων της Κίνας.
"H Avon συνεργάζεται με το (IIVS) εδώ και παραπάνω από είκοσι χρόνια για την ανάπτυξη και τη χρήση καινοτόμων in vitro δοκιμαστικών μεθόδων, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των προϊόντων της. Αυτές οι επιτυχημένες προσεγγίσεις έχουν υιοθετηθεί και από άλλες εταιρίες στο χώρο της ομορφιάς. Επιπρόσθετα, η Avon υποστηρίζει τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Εξωστρέφειας του IIVS, προωθώντας τη χρήση και την αποδοχή αυτών των μεθόδων παγκοσμίως."
Amy Beale, Scientific Liaison Officer at FRAME
Συχνές Ερωτήσεις
Κάνει η Αvon δοκιμές σε ζώα;
Όχι. Η Avon ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες στον κόσμο που σταμάτησε τις δοκιμές σε ζώα εδώ και 30 χρόνια. Το 2019 έγινε η πρώτη εταιρία* ομορφιάς στον κόσμο που σταμάτησε τις δοκιμές προϊόντων ή συστατικών σε ζώα στην Κίνα σε όλα τα εμπορικά της σήματα**. Ο τερματισμός των δοκιμών σε ζώα σε ολόκληρη την γκάμα προϊόντων μας αποτέλεσε ακόμα ένα μεγάλο βήμα σε αυτό το ταξίδι 30 ετών με όλους τους συνεργάτες μας.

Πώς πιστοποιεί η Avon την ασφάλεια των προϊόντων της χωρίς να κάνει δοκιμές σε ζώα;
Η ασφάλεια των καταναλωτών είναι για την Avon ζήτημα ύψιστης σημασίας και για αυτό τεκμηριώνουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν απαιτούν δομικές σε ζώα, όπως η εφαρμογή υφιστάμενων δεδομένων, η χρήση μοντέλων από υπολογιστές, και οι δοκιμές in vitro* για να πιστοποιήσουμε την ασφάλεια των προϊόντων ομορφιάς της Avon.

Τι άλλο κάνει η Avon;
Παράλληλα με τον τερματισμό των δοκιμών σε ζώα σε όλα μας τα προϊόντα, εργαζόμαστε σκληρά για να συμπεριλάβουμε περισσότερα φυσικά, φυτικά και συνθετικά συστατικά στα προϊόντα μας, χωρίς όμως να επιβαρύουμε τον πλανήτη. Η πρόσφατη σειρά μας Distillery αποτελείται από vegan-friendly, αγνά, οικολογικής συνείδησης, υψηλής απόδοσης συστατικά, χωρίς κανένα περιττό φίλτρο όπως χημικά ή αρώματα, σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες.

Πώς κατάφερε η Avon να σταματήσει τις δοκιμές σε ζώα στην Κίνα, ενώ αυτό είναι επιβεβλημένο;
Επανασχεδιάσαμε ορισμένα προϊόντα ως προς τις συνθέσεις τους και αλλάξαμε ορισμένες προδιαγραφές, ώστε να μην χρειάζεται να ελεγθούν μέσω δοκιμών σε ζώα στην Κίνα.

Γιατί η Avon δεν σταμάτησε την πώληση προϊόντων στην Κίνα εδώ και πολύ καιρό;
Είχαμε δεσμευτεί για τον τερματισμό των δοκιμών σε ζώα εδώ και 30 χρόνια, όμως άλλο τόσο έχουμε δεσμευτεί στο να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας στην Κίνα, στο να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας και να υποστηρίζουμε τα Μέλη της Avon που με τη σειρά τους φροντίζουν να πωλούν τα προϊόντα μας.

Για ποιο λόγο τα προϊόντα της Avon δε φέρουν το σήμα "cruelty free";
Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς που οδηγόυν σε θετική αλλαγή ως προς τις δοκιμές σε ζώα εδώ και 30 χρόνια και έχουμε αποκτήσει συνεργασίες όπως με το Ινστιτούτο Επιστημών In Vitro (IIVS), το Fund για την Αντικατάσταση των Ζώων σε Ιατρικά Πειράματα (FRAME) και το Humane Society International (HSI). Τώρα που πλέον έχουμε σταματήσει τις δοκιμές σε ζώα σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων μας, σε κάθε χώρα που έχουμε εμπορική δραστηριότητα, θα εργαστούμε για την περαιτέρω πιστοποίηση cruelty free.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε στον τερματισμό των δοκιμών σε ζώα για όλα τα προϊόντα ομορφιάς, και τα τελευταία 30 χρόνια συνεργαζόμαστε με επιστημονικούς φορείς σε νέες προσεγγίσεις, όσον αφορά την αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων μας. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με τους συνεργάτες μας, με στόχο μια θετική και ουσιαστική αλλαγή.

*Σύμφωνα με στοιχεία από το Euromonitor International (Απρίλιος 2019) που αφορούν στις 10 κορυφαίες εταιρίες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.
**Σχετικές δημοσιευμένες παγκόσμιες πολιτικές για την ορθή μεταχείριση των ζώων και πιστοποίηση πειραμάτων σε ζώα από τον Νοέμβριο του 2019.
{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]